Press "Enter" to skip to content

Meistä

Moni vuokra-asuntoa etsinyt tietää aivan varmasti, että vuokrien hinnat ovat nousseet monilla kysytyillä alueilla pilviin – näin ei käy pelkästään pääkaupunkiseudulla, sillä monissa muissa kasvukeskuksissa kova kysyntä on nostanut vuokra-asuntojen hintaa merkittävästi, vaikka samalla paikkakunnan tarjoama palkkataso ei ole pystynyt vastaamaan asumiskulujen nousuun.

Hallituksen asuntopolitiikka ja vuokra-asuntojen yksityistäminen ovat hiljalleen johtaneet siihen, että julkisen puolen, kuten kuntien ja kaupunkien järjestämät edulliset asunnot, ovat niin kiven alla, että edes kunnollisissa palkkatöissä olevat hakijat eivät löydä itselleen järkevin hinnoin varusteltua vuokra-asuntoa – puhumattakaan sitten esimerkiksi opiskelijoista, vammaisista, yksinhuoltajista, suurperheistä ja maahanmuuttajista.

Tästä syystä edullista asumista ajavia järjestöjä syntyy lisää, ja tästä samaisesta syystä päätimme myös perustaa tämän verkkosivuston. Verkkosivujemme päämääränä on jakaa vinkkejä edullisen asunnon löytämiseen ja kertoa lisää edullista ja tasapuolista asumista ajavien järjestöjen toiminnasta sekä heidän järjestämistä tapahtumista ja aktiviteeteista.

Otamme erityisesti huomioon vuokra-asumisen taloudellisen puolen ja käsittelemme monipuolisesti myös monimutkaisempia teemoja, kuten ylivelkaantuneiden vaikeuksia löytää asuntoa sekä lainaamisen tarvetta silloin, kun omat tulot eivät yllättäen riitä pakollisten asumiskulujen kattamiseen. Lisäksi jaamme vinkkejä edullisen asunnon löytämiseen ja kerromme, millaisesta asumismuodosta asumisoikeusasunnossa on oikein kyse.

Löydät sivuiltamme myös lisää monia mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita aiheeseen liittyen – voit lisäksi liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin pidämme sinut ajan tasalla uusimmista julkaisuista ja uutisista edullista asumista ja asuntomarkkinoita koskien.

Voit liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi Uutiskirjeen tilaaminen –osiossa. Lisäksi voit lähettää meille rohkeasti viestiä, kysymyksiä tai kommentteja aiheeseen liittyen – vastaamme sinulle mielellämme!