Press "Enter" to skip to content

Velkakierre ja asumisahdinko – mistä apua velkaantumiseen?

Suomessa toimii tällä hetkellä useita yhdistyksiä, jotka pyrkivät takaamaan esimerkiksi vammaisille, opiskelijoille ja työttömille edullisia asumismuotoja.

Yksi merkittävä ryhmä suomalaisia jää usein kuitenkin väliinputoajan rooliin, ja näitä ovat velkakierteeseen joutuneet ihmiset, joilla saattaa olla säännöllinen palkkatyö ja jopa hyvätkin tulot, mutta jotka ovat ottaneet vuosien varrella niin monta lainaa, että kaikki tulot uppoavat lainojen lyhentämiseen ja kalliiden korkokulujen kattamiseen.

Apua velkakierteeseen yhdistelylainan avulla

Velkakierteeseen joutuminen ei tapahdu yhdessä yössä, eikä siitä ole mahdollista myöskään päästä irti yhdessä yössä. Velkaantuminen voi pahimmassa tapauksessa johtaa henkilökohtaiseen konkurssiin ja tätä kautta luottotietojen menettämiseen, mikä puolestaan vaikeuttaa asunnon saamista myöhemmin, sillä monet vuokranantajat edellyttävät vuokralaiselta puhtaita luottotietoja.

Mikäli luottotietoja ei ole, vuokralaiselta voidaan edellyttää vakuuksia vuokranmaksun takaamiseksi. Vakuutena voi esimerkiksi olla useamman kuin yhden kuukauden vuokra, mikä on euromääräisesti hyvin merkittävä rahasumma.

Esimerkiksi kalliilla korkokuluilla varustetut pikavipit ja kulutusluotot ovat yksi tärkeä syy velkaantumiseen. Ennen uusien korkokattolakien voimaantuloa monien pikavippien todelliset vuosikustannukset saattoivat helposti nousta yli 100 prosenttiin.

Velkakierteen katkaiseminen ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Jotta voisit katkaista velkakierteen ennen luottotietojen menettämistä, yhdistä lainat Yhdistalaina.com-sivuston ilmaisessa lainojen vertailupalvelussa. Yhdistelylaina on siis uusi laina, jota tulee hakea riittävän suurella lainasummalla, jolloin kaikki kalliit pienlainat voidaan maksaa kerralla pois.

Säästöä syntyy siinä, että kalliit lainat eivät enää kerrytä uusia lainakustannuksia. Lisäksi saat yhdistelylainojen kilpailutuksen kautta uudelle lainallesi todennäköisesti huomattavasti kilpailukykyisemmän koron.

Yhdistelylaina auttaa tasapainoittamaan henkilökohtaista taloutta ja järjestämään omia raha-asioita paremmin kuntoon. Yhden lainan lyhentäminen usean eri lainan sijasta tuottaa vähemmän stressiä, jolloin omien menojen suunnitteleminen on huomattavasti helpompaa, ja voit välttää maksamattomien velkojen siirtymisen ulosottoon.

Lainojen yhdistämisen kautta rahaa jää paremmin myös muuhun elämiseen, kuten asumiskulujen kattamiseen ja vuokranmaksuun.