Press "Enter" to skip to content

Vinkkejä edullisen vuokra-asunnon löytämiseen

Vuokra-asuntomarkkinat käyvät kuumina ja monet yrittävät etsiä kattoa pään päälle, mutta usein huonolla menestyksellä. Vaikka sopivan vuokra-asunnon löytäminen ei ole rakettitiedettä, vaatii se silti jonkun verran aikaa ja vaivannäköä.

Tästä syystä haluamme jakaa tässä artikkelissa muutamia vinkkejä, joiden avulla omaan budjettiin sopivan vuokra-asunnon löytäminen on hieman helpompaa. Tärkeintä on olla luovuttamatta ja jatkaa etsintöjä – sopiva vuokra-asunto voi onneksi löytyä minä hetkenä hyvänsä!

3 hyödyllistä vinkkiä edullisen vuokra-asunnon löytämiseen

1. Hyödynnä nettiä

Lähes kaikki vuokra-asunnot löytyvät tänä päivänä verkosta. Perinteiset osoitteet, kuten vuokraovi.com, eivät kuitenkaan ole ainoita paikkoja, joista tulevaa vuokra-asuntoa kannattaa lähteä etsimään, sillä tänä päivänä monet vuokraavat asuntojaan myös sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi Facebook-ryhmät voivat osoittautua vuokra-asunnon löytämisessä kullanarvoiseksi avuksi. Erityisesti alivuokraus on Facebookin kautta suosittua, joten voit löytää sosiaalisesta mediasta edullisen asunnon varsinkin silloin, jos tarvitse asuntoa vain väliaikaisesti.

Lisäksi pystyt jättämään ryhmiin oman asunnonhaku-ilmoituksen ja kertoa postauksessa itsestäsi enemmän – näin herätät paremmin myös vuokranantajan kiinnostuksen, kun et ole vain yksi hakemus muiden joukossa!

2. Aloita asunnon hakeminen mahdollisimman pian

Vaikka olisit vasta suunnittelemassa muuttoa, asunnon hakeminen kannattaa aloittaa heti. Säästyt suurelta stressiltä, kun katselet vaihtoehtoja huolellisesti jo etukäteen, etkä vasta pari päivää ennen muuttoa.

Sopivan asunnon löytyessä uusi vuokrasopimus voidaan myös solmia myöhemmäksi ajankohdaksi, joten voit sopia vuokranantajan kanssa asuntoon muutosta myös useita viikkoja tai jopa kuukausia ennen muuttopäivää.

3. Ole oma-aloitteinen

Kun kiinnostava asunto löytyy, pyri heti ottamaan yhteyttä vuokranantajaan – mielellään soittamalla, sillä monet kiireiset ihmiset eivät tarkista sähköpostia tai viestejä yhtä usein kuin vastaavat puhelinsoittoihin. Pyydä aina mahdollisuuksien mukaan lisätietoja ja sovi asuntonäytöstä, sillä asuntoa ei tulisi koskaan ottaa vastaan ennen kuin sen on nähnyt itse.

Asuntonäytön aikana pääset todennäköisesti myös rupattelemaan vuokranantajan tai asunnonvälittäjän kanssa kasvotusten, jolloin mahdollinen vuokrasopimus voidaan solmia vaikka välittömästi asuntonäytön jälkeen.