Press "Enter" to skip to content

Vuokralaiset ry – Mielenkiintoisia tapahtumia vuokralaisille

Vuokra-asuminen on suomalaisten yleisimpiä asumismuotoja, sillä vuokralla asuminen on viimeisen kymmenen vuoden aikana pelkästään kasvanut. Tilastokeskuksen mukaan esimerkiksi yksinasuvista jo lähes puolet asui vuokralla vuoden 2019 lopussa.

Myös perheiden ja pariskuntien vuokra-asuminen on lisääntynyt. Vuokra-asumisen yleistyessä niin vuokranantajille kuin vuokralaisille on olemassa monenlaisia erilaisia yhdistyksiä, jotka tarjoavat neuvoa ja vinkkejä sopusointuiseen asuntojen vuokraamiseen.

Mikä on Vuokralaiset ry?

Vuokralaiset ry on vuokralaisten etua ajava yhdistys, joka tarjoaa vuokralaisille neuvoja ja tarvittaessa myös asiantuntijoiden apua esimerkiksi oikeudellisissa kiistoissa. Esimerkiksi lakineuvonta on yhdistyksen jäsenille täysin ilmaista, mutta kaikki vuokralaiset voivat halutessaan ottaa yhteyttä yhdistykseen. Asiantuntemusta on tarjolla myös vuokranantajille.

Vuokralaiset ry:n jäsenet saavat jäsenmaksua vastaan muun muassa ajankohtaista tietoa asumisesta ja vuokralaisten oikeuksista. Lisäksi jäsenmaksuun kuuluu neljä kertaa vuodessa julkaistava jäsenlehti sekä alennettuja hintoja Vuokralaiset ry:n järjestämiin koulutustapahtumiin.

Vuokralaiset ry on myös edustamassa kaikkia vuokralaisia jäsenyydestä riippumatta monissa valtakunnallisissa asiantuntijatapahtumissa ja lisäksi yhdistys tekee merkittävää yhteistyötä muiden vuokra-asumiseen ja vuokralaisten oikeuksiin erikoistuneiden järjestöjen kanssa.

Mielenkiintoisia tapahtumia vuokralaisille

Vuokralaiset ry järjestää vuosittain jäsenilleen mielenkiintoisia koulutuksia ja viihdyttäviä tapahtumia. Jäsenet pääsevät osallistumaan myös tapahtumiin, kuten risteilyille, edullisempaan jäsenhintaan. Vuokralaiset ry:n järjestämä Vuokralaispäivät onkin yksi vuoden odotetuimmista ja myös suurimmista jäsentapahtumista.

Kerran vuodessa järjestettävät Vuokralaispäivät on suunnattu niin vuokralla asuville kuin asumisoikeudella asuville asuville. Lisäksi tapahtuma on avoin myös talotoimikuntien aktiiveille sekä kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet asumiseen liittyvistä asioista. Vuokralaispäivillä on tarjolla sekä viihdettä että ajankohtaisia asiantuntijoiden järjestämiä seminaareja ja puheita.

Vuonna 2021 Vuokralaispäivät järjestettiin Tallik Siljan M/S Silja Europa –risteilyllä. Kahden päivän aikana risteilyllä järjestettiin seminaareja, joihin osallistui tärkeitä asumispolitiikan vaikuttajia, kuten Asumisen kehittämis- ja rahoituskeskus ARA:n apulaisjohtaja Heli Huuhka ja Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat KOVA ry:n toimitusjohtaja Jouni Parkkonen.